به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «نخل و نور» به نقل از «عصرهامون»،محمد رحمانی، در اختتامیه نخستین رویداد آموزشی – کاربردی «مهارت های کسب و کار (ویژه صنایع خلاق)» که در تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد، با اشاره به اهمیت و جایگاه روزافزون صنایع خلاق و فرهنگی در اقتصاد جهانی، از تلاش برای ایجاد بستر فعالیت و اشتغالزایی برای جوانان علوم انسانی در این حوزهها خبر داد.
وی با اشاره به اینکه امروزه سهم صنایع فرهنگی از اقتصاد جهانی حدود ۳ درصد است و پیشبینیها از رشد آن تا ۷ تا ۱۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ حکایت دارند، تأکید کرد: کشورهایی که به دنبال اثرگذاری تمدنی هستند، سرمایهگذاری قابل توجهی در صنایع خلاق و فرهنگی دارند؛ از هالیوود در آمریکا تا مانگا در ژاپن و بالیوود در هند، همگی شاهدی بر این نگاهاند.
رحمانی با مروری بر تاریخچه شکلگیری اکوسیستم صنایع فناورانه در ایران از دهه ۷۰، به رشد ادبیات مربوط به صنایع خلاق از دهه ۸۰ و ۹۰ اشاره کرد و گفت: امروزه بیش از ۱۰۰ شرکت فعال در حوزه صنایع خلاق در کشور از استودیوهای انیمیشن و بازیسازی گرفته تا کسبوکارهای حوزه آموزش، گردشگری، صنایع دستی و تولید محتوای چندرسانهای داریم.
وی یکی از اهداف اصلی طرح امام صادق (ع) را حمایت از جوانانی دانست که در رشتههای علوم انسانی تحصیل میکنند اما مسیر روشن و اقتصادی برای فعالیت خود نمییابند و گفت: ما میخواهیم این جوانان به ایدههایی دست یابند که هم نوآورانه باشد و هم بر پایه دانش تخصصیشان امکانپذیر شود.
این مسئول ضمن اشاره به استقبال چشمگیر از رویداد اخیر، افزود: در آخرین رویداد ما، بیش از ۳۸۰ نفر ثبتنام کردند و از میان ۱۱۴ شرکتکننده نهایی، تعداد زیادی واجد شرایط حمایت و سرمایهگذاری بودند. ما از استانهایی مثل سیستان و بلوچستان نیز جوانان مستعدی داشتیم که با ایدههای نوآورانه وارد این فضا شدند.
وی از جوانان خواست تا ایدههای خود را در قالب طرحهای نوآورانه و قابل اجرا در حوزه علوم انسانی به دبیرخانه طرح ارسال کنند تا در کمیسیون تخصصی بررسی و از آنها با حمایتهای بلاعوض پشتیبانی شود.
جوانان با ایدههای نوآورانه وارد میدان اقتصاد فرهنگ شدهاند
این مسئول در حاشیه برگزاری رویداد توسعه کسبوکارهای فرهنگی در استان سیستان و بلوچستان، از ظرفیتهای بینظیر این استان در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق سخن گفت و بر لزوم حمایت هدفمند از جوانان مستعد تاکید کرد.
وی با اشاره به حضور فعال جوانان در این رویداد، گفت: جوانانی از سراسر استان با دغدغهمندی بالا شرکت کرده بودند؛ افرادی که بهخوبی مسائل فرهنگی و اجتماعی پیرامون خود را شناختهاند و با طراحی ایدههای نوآورانه، در تلاشاند تا با کمترین امکانات، هستههای فناورانه خود را شکل دهند.
رحمانی افزود: به همت دوستانمان بهویژه در بسیج علمی، این بستر فراهم شد تا ۲۰ نفر از شرکتکنندگان ایدههای خود را ارائه دهند که از میان آنها پنج طرح بهعنوان نمونه انتخاب و به صورت عمومی ارائه شد. تنوع این طرحها نیز چشمگیر است؛ از ایدههایی در حوزه روانشناسی و پوشاک گرفته تا طرحهایی مرتبط با صنایع دستی و فرهنگ بومی بود.
وی تأکید کرد: طرح امام صادق (ع) بر پایه «اقتصاد مسئلهمحور» طراحی شده و هدف آن ایجاد فرصتهای واقعی برای جوانانی است که میخواهند با تخصص انسانی و دغدغه اجتماعی خود، اثرگذار باشند.
رحمانی گفت: مشاهده استعداد، نخبگی و عمق فرهنگی جوانان سیستان و بلوچستان واقعاً امیدبخش است. این استان، با توجه به غنای صنایع دستی و هنرهای بومیاش، بستر مناسبی برای توسعه کسبوکارهای خلاق دارد.


مسابقه هوش مصنوعی ویژه نخبگان بومی تا شهریورماه برگزار میشود
علیرضا یونچی، کارآفرین و صادرکننده برجسته کشور نیز در این مراسم از توانمندیهای جوانان استان سخن گفت و از برگزاری یک مسابقه بزرگ هوش مصنوعی ویژه نخبگان سیستانی و بلوچستانی تا پایان شهریورماه ۱۴۰۴ خبر داد.
وی با اشاره به سطح بالای ایدهها و انگیزه شرکتکنندگان، گفت: من از شما جوانان خواهش میکنم خودتان را دستکم نگیرید. این مسابقهها تدارکاتی نیستند، بلکه نمایشی از توان واقعی شما هستند. پنج نفری که امروز انتخاب شدند شایسته بودند، اما مطمئن باشید که بسیاری دیگر هم لایق این جایگاه بودند.
یونچی با تاکید بر هویت فرهنگی غنی استان گفت: سیستان و بلوچستان نهفقط در جغرافیای ایران که در شاهنامه، در تمدن، در تاریخ و در ادب فارسی جایگاهی بینظیر دارد. یکسوم شاهنامه به این منطقه اشاره دارد. این خودش یعنی شما باید پیشگام باشید.
جوانان سیستانوبلوچستان آماده پرواز در مسیر صادرات
پوریا خواجهدرگی، معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان، در ادامه رویدادهای علمی و کارآفرینانه سیستان و بلوچستان، از برگزاری دورهای چهار ماهه برای آموزش مهارتهای صادراتی به جوانان استان خبر داد.
وی با تأکید بر ظرفیتهای بینظیر جوانان استان و اهمیت تربیت نسل صادرکننده، گفت: از سیام اردیبهشت ماه، رویداد آموزشی تخصصی مهارتهای صادراتی برگزار خواهد شد. هدف این دوره، تربیت نسلی از جوانان صادرکننده، آشنا با مسیرهای جهانیسازی ایدههاست.
خواجهدرگی در ادامه به فرصتهای پیشروی جوانانی که در رویداد اخیر شرکت داشتند اشاره کرد و گفت: ۳۸۰ ایده به ما رسید. گرچه تنها چند نفر به مرحله نهایی راه یافتند، اما برای باقی ایدهها نیز مسیر ادامه دارد. همه شرکت کنندگان دعوت هستند تا با تشکیل تیمهای منسجم، ایدههای خود را پخته کرده و به محصول و کسبوکار تبدیل کنند.
وی سخنان خود را با تاکید بر ظرفیتهای فراوان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: استان ما پر از فرصت است؛ از معادن و گردشگری گرفته تا مرزهای تجاری و منابع طبیعی. جوانان ما، جوانترین جمعیت کشور را دارند و این یعنی موتور پیشران توسعه در دست شماست. ما میتوانیم و باید بتوانیم. با هم، در کنار هم، آینده را خواهیم ساخت.
- منبع خبر : عصر هامون